Storing melden

Heeft u een storing en direct hulp nodig? Onze servicemedewerkers staan 24/7 voor u klaar!

icon_widget_image 0511 52 15 25 icon_widget_image info@kobusbv.com

Afval wordt apart ingezameld door middel van 12 aparte afvalstromen gecentreerd in een afvalstraat voor een snelle en efficiënte inzameling. Zo wordt bijvoorbeeld het snijafval van dakbedekking apart ingezameld en door Derbigum Nederland verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten.

Als dienstverlenend bedrijf zijn de bedrijfswagens dagelijks onderweg. Om de CO² uitstoot zo veel mogelijk te beperken wordt de bandenspanning, belading en imperiaal belading regelmatig gecontroleerd. Bij de aanschaf van nieuwe bedrijfswagens wordt gelet op het energielabel. Inmiddels wordt ook gebruik gemaakt van elektrische voertuigen.

Het installatie- en dakdekkersbranche zal in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame, energiezuinige en energieneutrale woningen en gebouwen. Het is daarom van belang dat jonge enthousiaste leerlingen goede praktijkervaring kunnen opdoen. Kobus is om deze reden als erkend leerbedrijf aangesloten bij Kenteq.

Sinds 2018 is het bedrijfspand in Garyp voorzien van zonnepanelen die voldoende energie opleveren om in de eigen behoefte te voorzien.

Maatschappelijk verantwoord
ondernemen

Installatie- en Dakbedekkingsbedrijf Kobus BV is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en maatschappij. Dit is terug te vinden in de hele bedrijfsvoering. Juist omdat het vakgebied zich hiervoor uitstekend leent is hiermee een belangrijke bijdrage te leveren.

Facilitair

In de bedrijfskantine wordt uitsluitend Fair Trade koffie en thee geschonken. Ook wordt gebruik gemaakt van duurzaam servies in plaats van wegwerpbekers en roerstaafjes. Bleekmiddel wordt ook niet meer gebruikt als schoonmaakmiddel.

Koploper Duurzaam Ondernemen Tytsjerksteradiel

In 2012 heeft Kobus met nog vier enthousiaste ondernemers uit de gemeente Tytsjerksteradiel mee gedaan met het Koploperproject Duurzaam Ondernemen. Door deelname aan dit project is bewuster naar de bedrijfsvoering en impact op de omgeving gekeken. Naar later bleek een kleine verandering in denken die in veel zaken het verschil heeft gemaakt.

Leveranciers

Kobus verwacht van haar leveranciers dat zij ook waarde hechten aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Een aantal van hen is actief betrokken geweest bij het Koploperproject Duurzaam Ondernemen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van papier met het FSC keurmerk.

Sponsoring

Om impact te hebben op de omgeving worden een drietal jaarlijks terugkerende regionale Paardensport evenementen gesponsord. Daarnaast wordt de voetbal- en korfbalvereniging te Garyp en de voetbalvereniging te Sumar ondersteund. Ter gelegenheid van het 75 jarig jubileumfeest in 1998 en de heropening van het vernieuwde bedrijfspand in 2008 is genodigden gevraagd om, in plaats van bloemen of andere attenties, een bijdrage over te maken op een speciaal daarvoor geopende rekening voor een zorgvuldig geselecteerd goed doel. Beide keren was de opbrengst hartverwarmend.

Veiligheid

Veiligheid en welzijn van alle medewerkers tijdens het werk heeft een hoge prioriteit binnen de bedrijfscultuur. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen zijn beschikken alle monteurs over het VCA basisdiploma en de projectleiders over het VCA leidinggevendiploma.

Verlichting

De kantoren, kantine en magazijn worden verlicht middels LED-verlichting. Daar waar nodig wordt geschakeld met bewegingssensoren in combinatie met daglichtregeling.

Reductie maatschappelijke impact

Vermindering CO² uitstoot 0
Scheiding afval 0
Verbetering veiligheid 0