Installatie- en Dakbedekkingsbedrijf Kobus BV is zich bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van Mens, Maatschappij en Milieu. In onze hele bedrijfsvoering is dit terug te vinden. Tevens leent ons vakgebied zich uitstekend om hierin een belangrijke bijdrage te leveren.

Enkele Highlights:
Energie: Sinds 2018 is ons bedrijfspand voorzien van zonnepanelen welke voldoende opbrengen om in de eigen elektra behoefte te voorzien.

Afval: Afval wordt apart ingezameld middels 12 aparte afvalstromen gecentreerd in een afvalstraat voor een snelle en efficiënte inzameling. Concreet voorbeeld: snij-afval van dakbedekking wordt apart ingezameld en door Derbigum Nederland verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten.

Papier: Er wordt uitsluitend papier met het FSC logo (mix van gerecycled papier) gebruikt.

Facilitair: In onze bedrijfskantine wordt uitsluitend fair trade koffie en thee geschonken. Ook wordt gebruik gemaakt van porseleinen mokken en theelepels in plaats van wegwerp bekers en roerstaafjes. Bleekmiddel is uit ons schoonmaakkastje verdwenen.

Verlichting: Onze kantoren en kantine worden verlicht middels LED verlichting en geschakeld door beweging schakelaars in combinatie met een daglichtregeling. Het magazijn wordt eveneens verlicht middels LED verlichting geschakeld door beweging schakelaars.

Koploper Duurzaam Ondernemen Tytsjerksteradiel: In 2012 hebben we met nog 4 enthousiaste ondernemers uit de gemeente mee gedaan met het Koploperproject Duurzaam Ondernemen. Door dit prachtige project kijken we nog bewuster naar onze eigen onderneming en onze omgeving. Een kleine verandering in denken en doen maakt vaak al veel verschil. Wij zijn enthousiast.

CO2 uitstoot: Als dienstverlenend bedrijf zijn onze bedrijfswagens dagelijks onderweg. Om de CO2 uitstoot te verminderen wordt regelmatig gecontroleerd op: juiste bandenspanning, belading, imperiaal belading. Bij de aanschaf van nieuwe bedrijfswagens wordt gelet op het energielabel.

Sponsoring: We sponsoren o.a. een drietal jaarlijks terugkerende regionale Paardensport evenementen en zijn bordsponsor van de voetbal- en korfbalvereniging te Garyp en de voetbalvereniging te Sumar. Ter gelegenheid van ons 75 jarig jubileumfeest in 1998 en de heropening van ons vernieuwde bedrijfspand in 2008 hebben we aan de genodigden gevraagd om, in plaats van bloemen of andere attenties, een bijdrage voor een zorgvuldig geselecteerd goed doel te storten op een speciaal daarvoor geopende rekening. Beide keren was de opbrengst hartverwarmend.

Veiligheid: Veiligheid en welzijn van onze medewerkers tijdens het werk heeft een hoge prioriteit binnen ons bedrijf. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen zijn we VCA gecertificeerd. Al onze Monteurs beschikken over het VCA basis diploma en de Projectleiders beschikken tevens over het VCA leidinggeven diploma.

Leveranciers: Al onze leveranciers hechten, net als wij, veel waarde aan MVO en een aantal van hen zijn ook actief betrokken bij Koploperprojecten Duurzaam Ondernemen.

Duurzame toekomst: Het installatie- en dakdekker vak zal ook in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame, energiezuinige en energie neutrale woningen en gebouwen. We vinden het daarom belangrijk dat jonge enthousiaste leerlingen goede praktijkervaring kunnen opdoen en zijn daarom aangesloten bij Kenteq als Erkend leerbedrijf.

Gerelateerde pagina’s