Storing melden

Heeft u een storing en direct hulp nodig? Onze servicemedewerkers staan 24/7 voor u klaar!

icon_widget_image 0511 52 15 25 icon_widget_image info@kobusbv.com
Image Alt
Explore the Features

Sedum dakbedekking

Etiam scelerisque tortor at lectus dapibus, nec fermentum diam feugiat. Morbi rutrum magna et dui.

Schedule

Sedum

Als u op zoek bent naar een duurzaam en natuurlijk dak dan is sedum dakbedekking misschien iets voor u. Sedum heeft een natuurlijke uitstraling, is geluiddempend en isolerend. Een sedum dak kan op platte en hellende daken worden gelegd. Het is daarmee ook zeer geschikt op een schuur, garage of woninguitbouw. In de zomer kan een sedum dak zorgen voor prettige binnentemperaturen omdat de binnenruimtes tot wel vier graden koeler blijven.

Duurzaamheid

Sedum daken zijn zeer duurzaam. Een groen dak kan goed tegen droogte en de felle zon en heeft geen moeite met natte periodes. Sedum beschermt de onderliggende dakbedekking waardoor een dak tot wel vijftig jaar kan meegaan. Dat is gemiddeld twee keer langer dan normaal. Bovendien vangt het sedum dak het water op tijdens stevige regenbuien en houdt dit vast. Hierdoor wordt de waterafvoer ontlast waardoor de kans op schade hieraan afneemt.

Vergroening

De sedumplanten dragen bij aan de biodiversiteit in de omgeving en geven in de zomer plek aan bijen en vlinders. Hiermee helpt u de natuur een handje. Bovendien draagt een groen dak bij aan behoud van water in uw omgeving. Wij adviseren u wel een onderhoudscontract af te sluiten bij een sedum dak voor het beste resultaat.

Subsidiemogelijkheden

Veel gemeenten, waterschappen en provincies bieden subsidie aan op sedum daken. Dat maakt de investering in een groen dak een stuk interessanter. Kijk voor subsidiemogelijkheden op de website van ’t Groene Loket.

Contact

Wilt u meer informatie over onze sedum dakbedekking, neem dan contact met ons op.